Качествена музика и пиво за посетилите Beer феста в Стара Загора

Цялата история на индустрията в града неизменно е свързана със "Загорка“ вече 113-години

Биреният фестивал на Стара Загора, Beerфестът, се завръща тази година с по-богата програма от всякога, утвърждавайки града като безспорната Столица на бирата в България.
„С гордост можем да кажем, че Стара Загора е столица на бирата не само защото е мястото, където се произвеждат най-големи количества от напитката на национално ниво, а защото цялата история на индустрията в града неизменно е свързана със „Загорка“ вече 113-години. Сътрудничеството между общината и пивоварната е пример не просто за добри отношения между местна власт и инвеститори. Такава е политиката на нейното ръководство – да насърчава предприемачеството в региона, да привлича инвеститорски интерес и да създава подходящи условия за развитие на бизнес. Щастливи сме, че Община Стара Загора има лоялен и коректен партньор в лицето на „Загорка“, заяви зам.кметът Красимира Чахова.
Вземайки 1-во място за „Събитие на 2015 година“ на тазгодишните награди на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), традиционният фестивал е на път да се превърне в модел за останалите подобни събития в страната. И тази година намеренията са да поднесе добро настроение на почитателите на бирата от всички точки на България, представяйки им отличителните черти на всяка една от марките на Загорка АД.
„Стара Загора е градът, с който са свързани нашите традиции и история. Загорка АД организира Beerфеста с огромно желание, с което се надяваме да добавяме стойност към живота на хората от града, а тази година с богатото съдържание на събитието се надяваме то да бъде предпочитано и част от културния живот на бирената столица“, каза Катерина Миланова от Загорка АД. По думите ѝ  Beerфестът допринася за регионалната идентичност на Стара Загора като столица на бирата. Колегата ѝ Валентин Георгиев разкри, че ударен старт на Beerфестът ще дадат днес обичаните от старозагорци музиканти Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, заразявайки феновете на качествената музика с фестивално настроение. Официалното откриване е днес, вторник, от 18.00 ч., на сцената в парк „5-ти октомври“ (Градската градина).
В дните до 11-ти септември гостите на Beerфеста ще могат да видят на живо едни от най-добрите български банди - Б.Т.Р., Сигнал, Обратен ефект, Васко Кръпката и Подуене блус бенд, както и млади и талантливи музиканти като Bears & Hunters, Jin Monic, Red Hot Chili Peppers Tribute BG, Perfect Strangers, Affection, Royal Aligators, Rock Stage и други.
За да я обикнат още повече, жителите и гостите на града тази година ще трябва да опознаят столицата на бирата, разкриха организаторите. Забавни игри и различни събития с награди ще се провеждат всеки ден от 18.00ч. до 22.00 ч. в оформените в парка тематични квартали, обвързани с всяка от основните присъстващи марки от потфолиото на Загорка - Ретрополис, Downtown, Малкият Амстердам, Пивка зона, Специално предградие, Квартал Stolichno. Но най-интересно ще бъде в Ghost town – кварталът на Крадеца на ябълки, обещават те. Всеки ден от 12.00 до 18.00 ч. безплатно ще може да се посещава и Музея на бирата след предварително записване. В последния ден на феста ще бъде избран кмет на Столицата на бирата, а това ще бъде човекът, отговорил правилно на всички въпроси от тест, свързан с историята на пивоварната.
Beerфестът дава възможност на старозагорци да се събират на едно място, да се забавляват, като станат част от един истински фестивал, научавайки повече за местните марки, убедени са организаторите. Миналата година по време на феста са били консумирани около 9 000 л бира, съобщиха те.