София избира своята песен

По случай празника на Столицата, на 16 септември, в зала 1 на НДК, ще се проведе традиционното издание на Международния фестивал за поп и рок музика „София 2016”

По случай празника на Столицата, на 16 септември, в зала 1 на НДК, ще се проведе традиционното издание на Международния фестивал за поп и рок музика „София 2016”. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община.
Тази година участие ще вземат Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Петя Буюклиева, Христо Кидиков, Ния, Васил Чергов, Mr VOG /Георги Кючуков/, Христина Живкова, Галя Ичеренска, Димитър Атанасов, Татяна Петрова, Петър Иванов, група Атлас, Rock Session, Галя Георгиева, Константин Белчев, група Спринт, група Хоризонт и други обичани български изпълнители.
И този път, Селекционната комисия, съставена от утвърдени автори на музика, текст и аранжимент, както и представители на радиостанции изпита „затруднение“ при избора на 12-те песни, които ще се борят за Голямата награда в Конкурса за нова българска поп и рок песен.
По традиция Песента на Публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката в залата, като песента – фаворит може да бъде подкрепена на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и № на избраната песен. Цена на един SMS e 1.00 лв. с ДДС (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel). Средствата са в полза на Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри“.
Пожелаваме успех на 12-те песни и на всички български автори и изпълнители в мисията за съхраняване на българската песен и култура и създаване на нова българска музика.
Тук може да видите и пълния списък на песните.