Официално Трайчо Трайков е кандидатът за президент на Реформаторския блок

Официално кандидатпрезидентската двойка на Реформаторския блок са Трайчо Трайков и генерал Съби Събев

Официално кандидатпрезидентската двойка на Реформаторския блок са Трайчо Трайков и генерал Съби Събев. Решението е на Изпълнителното бюро на коалицията. Трайков заяви, че е сигурен, че ще стигне до балотаж, защото изборите са мажоритарни и се гласува за личност:

Обещавам да дам шанс на всички, които се чувстват демократи, патриоти и евроатлантици да имат своят кандидат за президент. Аз съм убеден, че в България има достатъчно много хора, които искат България да бъде демократична страна с върховенство на закона и на правовия ред, България да принадлежи в организациите на западния свят и на свободния свят, които искат в България единствените хора да са българофили. Колкото повече са тези хора, колкото повече припознаят в нашата кандидатура човекът, който може да застане зад тези ценности, толкова по-добър ще е нашият резултат и тези хора няма да са наши, а ние ще сме техни - каза кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски, който в сряда обяви подкрепа за кандидатурата на Гроздан Караджов, заяви след заседанието, че партията ще се съобрази с решението на Реформаторския блок:

При гласуването господин Трайков събра необходимите му гласове за кандидат на РБ. От тук нататък СДС се съобразява с решението на Изпълнителния съвет и ние ще работим като партия и като структура за тази кандидат-президентска двойка - обясни Божидар Лукарски.