Ясен е градът домакин на "Евровизия 2017" в Украйна

Страната ще проведе финалът на конкурса, след като певицата „Джамала“ извоюва това право побеждавайки в музикалното състезание

Финалът на "Евровизия 2017" ще се състои в Киев, оповестиха украинските организатори на конкурс, който всяка година е с участието на представители от около 40 страни и привлича над 200 милиона телевизионни зрители съобщи на сайта си Европейския съвет за радио и телевизия.
"Киев бе избран за домакин на "Евровизия 2017", заяви генералният директор на Националната телевизионна компания на Украйна Зураб Аласания.
От Националната телевизионна компания на Украйна се колебаеха да направят избор измежду Одеса, Днипро /бившия Днепропетровск/ и украинската столица за домакин на финала на следващия конкурс "Евровизия".
Точната дата на финалът все още не е ясна.
Украйна няма да позволи руски певци, които са подкрепяли проруски бунтовници в източната част на страната, да участват в песенния конкурс "Евровизия 2017" в Киев, заяви украинският министър на културата Евгени Нишчук, цитиран от ДПА.
"Ако някой е попаднал под санкциите за нарушаване правата на украинския народ, няма да има компромиси", увери Нишчук.
Изявлението му бе в отговор на въпроса дали руският певец Йосиф Кобзон, чийто достъп до Украйна бе забранен от местните власти заради подкрепата му за проруските бунтовници и за анексирането на Крим от Русия, ще може да участва в конкурса.
Русия разкритикува Украйна за политическия подтекст в песента "1944", изпълнена от победителката в тазгодишния конкурс "Евровизия", украинската певица Джамала.
В песента се пее за депортирането на татарите от Крим по заповед на Сталин.