Моуриньо: Клатенбърг не отсъди две дузпи в наша полза

Разочарован съм от съдията

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо намери виновниците за първото си поражение начело на "червените дяволи". То дойде в градското дерби със Сити на "Олд Трафорд" и му беше нанесено от големия съперник в последните години Хосеп Гуардиола.

Според португалеца, някои от играчите му са го подвели с представянето си в сблъсъка, а вина има и реферът Марк Клатенбърг, който не дал дузпа за тима му и не изгонил вратаря на противника Клаудио Браво.

"Честно казано, има двама или дори трима играчи, които ако мачът почваше сега и не знаех как ще завърши, категорично бих сменил заради представянето им преди почивката на този двубой."

"За съжаление, това е футболът и понякога играчите разочароват своите мениджъри, а пък съперникът успява да поднесе изненадата. Втората част беше съвсем различна, но те направиха смени, с които ни се противопоставиха", сподели Моуриньо и обърна внимание на рефера Марк Клатенбърг.

"Много съм разочарован от две решения на Марк. При първото трябваше да изгони Браво и да даде дузпа за нас. Сигурен съм, че ако беше извън наказателното поле, щеше да направи точно това."

"Второто е ситуацията с Отаменди. За мен е чиста дузпа. Вие ще ми кажете, че не е играл с ръка умишлено, но аз ви казвам, че игра с пълната умисъл какво прави. Той много знаеше къде е ръката му и какво прави с нея, така че това е дузпа", сподели Моуриньо след мача.