В район "Младост" ИК стартира процедура за референдум

С тази инициатива гражданите на „Младост“ настояват за налагане на мораториум на строителството в района

Утре, 12 септември 2016 г., Инициативният комитет на протестиращите срещу застрояването в район „Младост“ стартира процедура по свикване на местен референдум за налагане на мораториум на строителството в зелени площи, паркове, детски площадки и междублокови пространства. Това бе съобщено днес на пресконференция в БТА, на която присъства и арх. Иван Лапатов, член на Националния съвет на ПП Нормална държава.
С тази инициатива гражданите на „Младост“ настояват за налагане на мораториум на строителството в района до промяна на Общия устройствен план на град София и на подробните устройствени планове на района. Основна цел на исканите промени е гарантиране на запазването на всички съществуващи зелени площи.
Сред членовете на Инициативния комитет „За зелен Младост“ са Десислава Иванчева – председател, представители на протестиращите срещу застрояването на „Младост 1 - 4“ – Владимир Клисуров, Радослав Илиев, Кристиана Тодорова, Евгени Тодоров, Георги Михайлов и Войслав Тодоров – общински съветник от ПП Нормална държава.
ПП Нормална държава подкрепя и подпомага юридически и логистично протестите от самото начало. По инициатива на Войслав Тодоров бе внесен доклад с искане за промяна на устройствените планове на район Младост. ПП Нормална държава работи и по промени в Закона за устройство на територията и за подобряване начина на провеждане на обществени обсъждания в общините.