Преди „Локомотив“ (ГО) – „Берое“

Тази вечер от 20.00 часа в Пловдив

След двуседмична пауза в шампионата „Берое“ излиза срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица) в последен двубой от VI кръг на Първа лига, като мачът ще се състои днес, 12-и септември, на пловдивския стадион „Локомотив“, тъй като клубното съоръжение на новака в първенството не получи лиценз за настоящия сезон. Главният рефер на срещата Драгомир Драганов от Варна ще даде първия съдийски сигнал точно в 20 часа, съобщават от клуба.

В състава на „Берое“ липсват контузени или наказани състезатели.

В изминалия V кръг на Първа лига „Берое“ надделя с 1:0 на „Пирин“ (Благоевград), а „Локомотив“ (Горна Оряховица) отстъпи като гост на „ЦСКА-София“ с 2:0.

Преди утрешния двубой „Берое“ заема седма позиция с актив от 9 точки, а „железничарите“ от Горна Оряховица са предпоследни с едва 2 пункта в сметката си.

Драгомир Драганов от Варна ще ръководи утрешния мач, а негови първи помощници ще са Станимир Илков от Бургас и Светослав Динев от Варна. В допълнителна помощ на съдийството ще са Петър Доровски от София и Валентин Железов от Бургас, а Драган Стойков е четвърти арбитър. Делегат на БФС е Николай Лилов от София, а оценка на съдийството ще постави Валери Цветков от Благоевград.

„Берое“ и „Локомотив“ (Горна Оряховица) са се изправяли помежду си 18 пъти в история на първото ниво на българския футбол, като досега заралии имат регистрирани 11 победи срещу 5 такива от страна на „железничарите“, а два двубоя са завършили при реми. Последната официална среща между двата отбора датира от сезон 1994/95, когато старозагорци като домакини отстъпват с 1:3.