Бургазлии подкрепиха националния протест на хора с увреждания

Бургас Лайф

15-09-2016, 12:08

Снимка:

Фейсбук

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Протестиращи в Добрич поискаха електронен регистър за хора с увреждания

Основните искания на протестиращите са за Закон за личната помощ, електронен регистър и адекватни специалисти в ТЕЛК комисиите

Родители от Бургас подкрепиха националния протест на хората с увреждания. Те заявиха, че все още очакват обещаните им от социалното министерство 300 хиляди лева по програмата "Личен асистент".
"Допълнителните средства за Бургас, които още преди три месеца трябваше да увеличат заплатеното време по програмата "Личен асистент", все още не са получени", заяви на протеста Недялка Гъркова, майка на Таня, която страда от церебрална парализа. 
"Искаме властите да седнат заедно с нас и да решим проблемите. Искаме обществото да може да ни опознае, а не хората да се кръстят и плюят в пазвите си, когато се сблъскат с човек с увреждане, от съжаление нямаме нужда, искаме да бъдем разбрани, да ни чуят и да заработим заедно за да променим нещата", сподели в социалните мрежи бургазлийка, присъствала на протеста.

Основните искания на протестиращите са за Закон за личната помощ, електронен регистър и адекватни специалисти в ТЕЛК комисиите.