Природен парк "Странджа" влиза в бургаските училища

В помощ на преподавателите са дарени стотици плакати и карти на защитената територия

Над 50 000 различни учебни помагала по Образователната програма „Природата на Странджа” подари в навечерието на новата учебна година на всички училища в бургаски регион Дирекцията на ПП „Странджа”. Само работните тетрадки за учениците от четвърти до осми клас са 30 хиляди. За подрастващите има също така малък туристически пътеводител на Парк „Странджа”, книжка със съвети за природосъобразно поведение, полеви дневници.

В помощ на учителите по природни науки е предоставен Наръчник на учителя за природата на Странджа, нейната геоложка история, особености, флора, фауна и всички необходими знания, които определят уникалността на най-голямата в страната защитена територия. Преподавателите ще разполагат също така с табла на животни и редки растения, които се срещат в нашата планина и определят нейната неповторима идентичност. В тяхна помощ са дарени стотици плакати и карти на защитената територия.

Парковата дирекция вярва, че подрастващите ще получат достатъчно интересни знания за Странджа и това ще провокира интереса им да научат все повече за най-интересната и загадъчна планина в България.
До момента нито един от природните паркове в страната не е инициирал такава мащабна Образователна програма като тази, по която ще работят учениците от Бургаска област.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен