Кметът на Ген. Тошево награди седмокласник за проявено геройство

По време на пожар край с. Чернооково

Кметът на Община Генерал Тошево награди с таблет и грамота седмокласника Георги Георгиев за героичната му постъпка по време на пожара край с. Чернооково на 28 август. Това се случи днес в кабинета на кмета, ден след професионалният празник на огнеборците – 14 септември, където малкият Георги дойде заедно със своята майка и класния си ръководител.
Валентин Димитров приветства постъпката на смелия съгражданин и поздрави неговата майка, за това, че е възпитала толкова отговорен син. Кметът изтъкна факта, че в днешно време са малко хората, още повече децата, които така самоотвержено биха оказали помощ и то в ситуация на пожар, а Георги е пример за подражание.
В знак на уважение към седмокласника Валентин Димитров му отстъпи кметския стол, като му пожела след завършване на висшето си образование той наистина да има възможността да седне на него, тъй като общината има нужда от такива смели хора.
На 28 aвгуст седмокласникът Георги вижда, че в покрайнините на с. Чернооково гори пожар. Първата реакция на детето е да уведоми съседите, които веднага се обаждат на 112, за да подадат сигнал. Самоотвержено, като истински пожарникар Георги започва да носи вода, за да предотврати навлизане на огнената стихия в селото. За щастие, Пожарната служба от общинския център също се включва навреме и огънят е потушен. За юнакът от с. Чернооково и неговото семейство не остава нищо друго, освен през следващите няколко дни да приемат благодарности от своите близки и приятели. А днес официално и от кмета.