Необичаен арест шокира шуменци!

Закопчаха беглеца Марко в градската градина

Изтървано магаре е било задържано по сигнал на граждани в Градската градина в Шумен два часа преди началото на учебната година. Необичайният арест станал само на метри от трите най-големи училища в града. Не е ясно как дългоухото четирикрако се е озовало в самия център на града по това време, пише "Монитор". 
Сигнал за странния посетител на парка бил подаден в 6.56 сутринта в дежурната част на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" в Шумен. По първоначална информация по една от алеите в близост до детската площадка се разхождало изтървано от собственика му магаре. Към мястото на инцидента бил насочен пожарникарски екип, но още преди да дойдат спасителите Марко бил задържан от гард на общинското охранително предприятие, което охранява района денонощно.
Магарето било завързано временно в парка, а скоро след това в Градската градина се появил мъж, който твърдял, че е собственик на магарето. Дали за да избегне евентуални санкции, или пък говорел истината, но мъжът, за който полицията казва, че е на 45 години и е от Шумен, твърдял, че дългоухият му другар бил в неизвестност от два месеца. Приблизително тогава магарето било избягало от дома си в Дибич и дори стопанинът се чудел какво може да е станало. Сега неочаквано се било появило живо и здраво в централния градски парк.