Съдят фирма на Майкъл Джексън за съучастие в педофилия

Уейд Робсън твърди, че фирмата подпомагала извратените му занимания

Американският хореограф Уейд Робсън обвини фирмите MJJ Productions и MJJ Ventures собственост на Майкъл Джексън в съучастие педофилия, съобщава NME. Той заведе дело срещу тях, като твърди, че са допринесли за сексуално малтретиране на деца.

"MJJ Productions е свързана с извършването на най-гнусни действия на сексуално насилие срещу малолетни, които можете да си представите" - казва адвокатът на ищеца Винс Финалди.Според него, компанията е извършвала двойна функция: тя официално е рекламирала музиката на Майкъл Джексън, и е помагала тайно певецът да получава достъп до деца.

Финалди също нарича имението Невърленд добре устроен капан. "То е построено специално за привличане на децата, така че Джексън да може ги примамва и ухажва" - допълва адвокатът.

Представител MJJ Productions отказа да коментира делото, а източник, близък до наследниците на Джаксън нарича обвиненията на Робсън "твърде глупави, за да им се отговори."

33-годишният Робсън е работили с певицата Бритни Спиърс и бандата NSYNC. На петгодишна възраст, той се среща с Майкъл Джексън, и прекарва осем години в компанията на певеца. 

По време на процеса срещу Джексън през 2005 г., Робсън заяви, че актьорът не е извършил спрямо него никакви действия от сексуален характер, но през 2013 г. започва да твърди обратното, и заведе иск срещу наследниците на Джексън, който бе отхвърлен от съда.