Преобразуват детски комплекс в Балчик

Животът

16-09-2016, 15:17

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зумба парти разтърси Балчик

Откриват изложба на съвременни художници в Балчик

Решението се очаква да бъде взето на сесия на местния парламент

Според новия закон за предучилищното и училищното образование Общинският детски комплекс в Балчик предстои да се преобразува в Център за подкрепа за личностно развитие, съобщава радио Варна. Решението се очаква да бъде взето на сесия на местния парламент във вторник.

Законът е в сила от 1 август тази година и определя институциите в системата. Съгласно изискванията съществуващите общински извънучилищни педагогически учреждения продължават дейността си като центрове, като в Балчик ще добави и сегашното си име общински детски комплекс.

Дейността му ще продължава да е свързана с развитие интересите, способностите, компетентностите и изявата на децата и учениците в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Учебната година започва на 1 октомври и продължава до 30 юни.

Както досега, до края на септември се подават заявления за записване във формите на обучение – клубове компютър, екология, шахмат, скаутски, журналист, школа за гражданско образование и ученически парламент, школа по изобразително и приложно изкуство. Функционират още танцови и вокални формации, театрално студио и неделно училище по православно вероучение.

Всяка година в центъра за работа с деца в разнообразните форми на занимания се включват повече от 800 ученици – на възраст от 6 до 19 години.