И. Соколова: Жените в ГЕРБ се реализират в политиката защото притежават умения

В двудневния форум, проведен вчера и днес, участие взеха над 70 жени от област Смолян

Председателят на ЖГЕРБ Ирена Соколова в Пампорово: Жените в ГЕРБ се реализират в политиката, но не защото са жени, а защото притежават умения.

Жените в ГЕРБ се реализират в политиката, но не защото са жени и не на всяка цена. Това, което се гледа на всяка цена, са качествата и резултатите, които постига човек, заяви председателят на ЖГЕРБ и народен представител Ирена Соколова. С лекция, посветена на участието на жените в европейската и националната политика и управлението на страната, тя взе участие в семинар на Пампорово, организиран от евродепутата Владимир Уручев и Жени ГЕРБ - Смолян.

Данните, които Ирена Соколова представи по време на форума, показват, че 3547 са членовете на Жени ГЕРБ, в Изпълнителната комисия на ГЕРБ от общо 11 души 4 са жени, в Контролната комисия 3 са жените от общо 7 члена. Зам.-председателят на ЕНП в Европейския парламент е представител на ГЕРБ – Мария Габриел. Три от петимата евродепутати са жени, от 84 депутати в националния парламент 30 са дами, 8 от 18 министри в правителството са жени, ГЕРБ има 22 кметове на общини, представители на нежния пол, от общо 130, от председателите на ОбС 25 са жени, от 1601 общински съветници на ГЕРБ 500 са жени, кметовете на кметства са 150 от 500.


Изводът е, че около една трета е участието на жените от ГЕРБ в политиката, но те не успяват защото са жени, а защото притежават умения, посочи Соколова.
По думите й двете най-големи гаранции за успех, които важат в целия свят, е политикът да създаде такова усещане у избирателя, че той да му се довери, а следващото е да излъчва сигурност, стабилност и надеждност.


В двудневния форум, проведен вчера и днес, участие взеха над 70 жени от област Смолян, както и членовете на НИС на Жени ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, Селиме Кърджалиева и Михаела Крумова.