Дуо „Колаж” закрива Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика”

Във форума от 9 до 19 септември, се включиха около 170 студенти от висши училища по изкуствата от Сърбия, Румъния и България

С концерта на Дуо „Колаж” „Тишината на музиката ” официално ще бъде закрито деветото издание на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика” 2016 в Балчик. Той ще започне в 18 часа днес -19 септември, в храма „Св.св. Константин и Елена”. Нона Кръстникова – сопран, и Мария Русева – пиано, ще представят произведения на Шопен, Рихард Вагнер и Енеску. Заключителното музикално събитие  ще бъде предшествано от съвместната изложба на студенти от България и Румъния, която ще бъде открита в 17 часа в Художествената галерия. Експозицията представя творби на млади художници от Националната художествена академия в София, специалност „Стенопис”, с ръководител Любомил Драганов и от  Националния университет по изкуствата в Букурещ, с ръководител Джордж  Москал. Картините са създадени по време на живописния пленер, който по традиция се провежда ежегодно в рамките на фестивала. В залите на галерията ще бъдат изложени платна на Александра Вацова, Йована Димитрова, Мартина Онелия Лапика, Мирела Събева, Андрей Тудоран, Ръзван Станчиу, Андреа-Теодора Трачиу, Марина Данилиуц.

В деветото издание на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика” 2016, който се проведе от 9 до 19 септември в Белия град, се включиха около 170 студенти от висши училища по изкуствата от Сърбия, Румъния и България.