Берое и Дунав си поделиха точките

Спорт

19-09-2016, 10:30

Снимка:

beroe.bg

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Берое представи новия шеф на школата

Преди „Локомотив“ (ГО) – „Берое“

Старозагорци останаха на петата позиция с актив от 13 точки

Отборът на Берое записа първото си равенство от началото на сезона в Първа лига. В мач от 7-ия кръг, игран на стадиона под Аязмото, беройци направиха нулево равенство с новака Дунав Русе. С оглед показаното на терена старозагорци определено могат да са доволни на точката, тъй като съпеникът им пропусна няколко отлични възможности за гол. В герой за Берое се превърна стражът на тима Благой Макенджиев, който спаси дузпа в 79-ата минута, отсъдена за нарушение на Иво Иванов срещу бившия играч на заралии Антон Огнянов. 

От своя страна атакуващите играчи в зелено-бяло определено останаха длъжници с изявите си, като почти не успяха да застрашат вратата на "драконите". Единственото по-сериозно положение за гол за домакините дойде чак в 87-ата минута, при която влезлият като резерва Георги Божилов стреля опасно от границата на наказателното поле, но след самоотвержена игра в защита на русенци, резултатът остана непроменем.

След равенството Берое остана на петата позиция с актив от 13 точки, колкото имат ЦСКА-София и Лудогорец, които са съответно четвърти и трети. Дунав пък загуби лидерската си позиция, въпреки че е с равен брой точки с лидера Левски - по 17.

starozagorci.com