Министър Павлова поздрави студентите и преподавателите в УАСГ

С проект за 3 млн. лв. ще бъде реконструиран старият корпус на университета

Радвам се, че сте останали да живеете и учите в България и се надявам, че когато завършите този престижен университет ще останете да работите тук, защото имаме нужда от Вас, а шансовете и перспективите Ви са големи. Строителният отрасъл се нуждае от всички специалности от петте направления на университета. Има все по-малко инженери и специалисти и вярвам и се надявам, че ще имате възможност да се реализирате.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която днес поздрави студентите и преподавателите в  Университета по архитектура, строителство и геодезия по повод старта на новата академична учебна година.

Както съм казвала и преди, за мен Вие сте нашите градски мечтатели. Във Ваши ръце е да бъдете със смели мечти и надежди и с Вашите знания да променим облика на България, на градовете и на инфраструктурата, така че те да бъдат по-модерни, по-красиви, по-уютни и по-удобни, за да живеем всички в държавата, която искаме, заяви Павлова и изрази надежда студентите в университета да са сред тези, които ще допринесат за това.

Пред тях тя отбеляза, че университетът е най-старото техническо учебно заведение, с големи традиции и с изключителни преподаватели, които имат практически опит, което също е от изключителна важност.

Министърът подчерта, че има разлика между методите на обучение в училищата и във висшите учебни заведения и призова студентите да търсят и изискват знания от своите преподаватели .

Лиляна Павлова съобщи, че е приключила оценката и на 17 септември е одобрен проект за ремонт и реконструкция на стария корпус на УАСГ, лаборатории и помещения за спорт на стойност 3 млн. лв., които ще бъдат осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. Разчитам на екипа и академичното ръководство да реализира проекта, а Вие ще бъдете нашите очи за това как се развива той, допълни тя.