Всеки бургаски комплекс получава свой символ и цвят (снимки)

Мисия Бургас

19-09-2016, 12:23

Снимка:

spasisofia.org

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Старт на нова кампания за саниране в Бургас

Вижте какви са те

Бургас отново е за пример – този път за начина и мащабите, с които се реализира санирането на старите панелни блокове. Грозните, олющени и осеяни с кръпки блокове придобиват коренно нов вид, сходен на ремонтираните сгради в други градове в Източна Европа. Благодарение на това, значително се увеличава комфортът на живущите, а кварталите стават приятно място за живот.

Община Бургас се постара да улесни и насърчи гражданите да участват активно в тази програма. Освен, че изработи адекватна секция на сайта си, откри горещи телефони за информация, направи множество брошури и кампании, тя описа всички блокове в големите панелни квартали, които са допустими за саниране. Нещо повече, тя изработи и определи цветови комбинации за всеки един от големите квартали с цел да гарантира цветова хармония. Накрая всеки квартал получи и свой символ, който редом с номера на блока се изписва върху фасадите.

"Докато в морския град към момента се ремонтират почти 100 сгради, в София примери не знаем дали въобще има", съобщават от сайта Спаси София.