Кметът на Поморие с награда от Министерството на спорта

Новините

22-09-2016, 11:27

Снимка:

Пресцентър Община Поморие

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Поморие търси своето лого

Иван Алексиев поиска от държавата куполната гробница

„Отдих и спорт“ бе темата на конкурса през месец юли

Легендата на световния волейбол Любо Ганев връчи на кмета Иван Алексиев приз за безапелационно спечеления юлски конкурс „Кмет на месеца“.

Това стана на официална церемония в Министерството на младежта и спорта, в присъствието на министъра на спорта Красен Кралев, носителя на 4 медала от Олимпиади Йордан Йовчев и кметовете на Ивайловград и Русе – победители в категориите за „Общини с население до 20 000 души” и „над 50 000 души“.

„Отдих и спорт“ бе темата на конкурса през месец юли, организиран от Портала на българските общини – Кмета.бг. Номинацията и последвалата победа за кмета Иван Алексиев бяха по повод успешно реализираната кампания „Да раздвижим Поморие”. Инициативата съумя значително да повиши информираността за ползите от физическата активност и здравословния начин на живот.

„За мен е чест да получа точно тази награда в присъствието на министър Кралев и двама големи шампиони. Заедно с екипа ми полагаме целенасочени усилия за развитието на детско-юношеския спорт в общината. „Да раздвижим Поморие” бе кампания, фокусирана върху най-малките, но и обхващаща хора от всички възрасти. Смятам, че спортът е част от пътя към физическото и духовно  израстване на личността. Още веднъж благодаря на всички, които гласуваха за мен. Благодаря и на Портала на българските общини, че спомага за популяризирането на добрите практики в местната власт”каза кметът Иван Алексиев по повод отличието, с което бе удостоен.