Спряха създаването на лозя на опожарените ниви край Калиакра

Мисия Каварна

22-09-2016, 10:48

Снимка:

фейсбук

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Огън и оран на Болата!

Започнаха археологическите разкопки на крепостта Калиакра

Със заповед на РИОСВ-Варна

РИОСВ-Варна издаде заповед за преустановяване на всички дейности свързани със създаване на трайни насаждения в землището на село Българево над местност “Болата”, която е част от резервата Калиакра. Районът бе първо запален, за да бъдат премахнати излишни растения, а след това и изоран. След получени сигнали от екоинспекцията спряха временно селскостопанските дейности.

Вече е издадена заповед за постоянно прилагане на принудителна административна мярка за преустановяване на всички дейности (разораване, риголване, засаждане, премахване на камъни и растителност и др.) свързани със създаване на трайни насаждения – лозя в границите на поземлен имот с идентификатор 07257.46.606 по КККР на с. Българево, общ. Каварна, собственост на „МИЛЕНИУМ ЕНД КО“ ЕООД.

Мярката е предприета, тъй като до настоящия момент в екоинспекцията във Варна, няма подадени и съгласувани или одобрени инвестиционни предложения за въпросния поземлен имот за дейности свързани със създаване на трайни насаждения – лозя (засаждане на лозов масив).

Съгласно изискванията на закона реализирането на инвестиционни предложения трябва да бъде съгласувано и одобрено от компетентните органи по околна среда.