Красавица от Добрич издъхна от мистериозна болест

Животът

22-09-2016, 21:50

Снимка:

фейсбук

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мистерията с безследно изчезналия Йоско Исаев се заплита още повече

Яница не влезе в клас на 15 септември

17-годишната Яница, ученичка в Хуманитарна гимназия в Добрич, не влезе в клас на 15 септември. Неизвестна засега причина е покосила младото момиче. Трагедията буквално преобръща живота на майка й Дора Петкова. Вече седмица след ужаса, жената не може да повярва, че Яни я няма и изпитва ужас и страх за по-малката си 10-годишна дъщеря.

В първия учебен ден Дора отива да заведе по-малката си дъщеря на училище. Тогава й звънят от гимназията на Яница и й казват, че тя не е отишла в клас. Това разтревожило Дора. "Яница живееше с приятеля си на квартира на 10 минути път от нас. Вечерта на 14 септември бяхме заедно у дома. Вечеряхме, гледахме телевизия и към 22,30 часа тя тръгна към квартирата, за да се изкъпе и приготвя за първия учебен ден. На 15 септември щеше да дойде и приятелят й, който е 18-годишен и е ученик в СУ "Св. Климент Охридски". Той не е от Добрич. Когато ми се обадиха от гимназията, веднага отидох в квартирата. Намерих я паднала на терасата, студена, в ръката си държеше щипка", връща лентата на кошмара майката.

За Дора няма обяснение как може детето й, което никога не е боледувало, да си отиде така внезапно. "Тя беше здраво дете, не боледуваше, не се е оплаквала от нищо. Добра ученичка и мечтаеше като завърши гимназия да отиде да учи в Германия", разказва още нещастната майка.

Намирането на тялото на девойката задейства стандартната процедура. Дора чака резултати от аутопсията, за да разбере каква е причината за смъртта на дъщеря й.

Трагедията бързо се разпространила от уста на уста в града и в сряда вече майки от Добрич отправиха чрез социалните мрежи апел за помощ на Дора. Ива Мюлер е написала: "Здравейте! Обръщам се към Вас с молба за помощ. Майка от Добрич на 2 деца на 15 септември губи едното. Прибирайки се у дома, Дора Петкова намира 17-годишната си дъщеря на земята на терасата с щипка в ръце, докато си простира дрешките е паднала. Починало при неизяснени още причини. От там на сетне полиция, бърза помощ, съдебна медицина....Наскоро жената се разделила с бащата на децата си, който не полага никакви грижи за тях. В този тежък момент от живота си Дорето има нужда от подкрепа! Жената е грижовна майка, работлива, скопосна, и много притеснителна. Изстрадала жена!
Детенцето й е 4-ти клас. Но е дребничко. Има нужда от дрешки, ученически пособия, обувки...

Апела ми е следния: Моля ви да направим нещо!

Да помогнем на жената.

Адресът, на който може да изпращате помощите, е следния: гр. Добрич, ул. Емона номер 5, вход Б, ет. 4 ап. 12 - Дора Петкова, тел за връзка 0879425338!!!".

Дора Петкова работи на едно от голф-игрищата в близост до Балчик. Всеки, който има желание, според възможностите си, може да помогне на Дора (и 10-годишната й дъщеричка. Банковата сметка на Дора Петкова, по която получава и трудовото си възнаграждение е BG93IORT80881002880700 в Инвест банк.

Източник: standartnews.com