И Казанлък отбеляза Деня на независимостта

До емблематичната Лъвова чешма

Жители и гости на Казанлък се събраха на централния площад "Севтополис", за да отбележат заедно 22 септември, съобщават от пресцентъра на общината.
Старт на деня даде първото по рода си щафетно бягане за купа
"Независимост", организирано от община Казанлък. По централните булеварди на града се надпреварваха ученици от 7 казанлъшки училища и възпитаниците на Спортен клуб по атлетика "Пендарева".
Заслужено спортистите спечелиха аплодисментите на публиката, а най-бързите бяха отличени с празничния приз. С купа "Независимост" и медали в двете възрастови групи, 12 - 15 г. и 16 - 18 г. заместник -кметът на Общината Михаил Михайлов награди бегачите на Профилираната хуманитарна гимназия "Свети Свети Кирил и Методи" и на СКА "Пендарева".
Почетен караул на паметното за казанлъчани място - Лъвовата чешма организира регионален клуб "23 Шипченски пехотен полк" към Национално дружество "Традиция".
Казанлъшки духовници отслужиха водосвет за здраве и благоденствие на казанлъчани. По идея на кмета на община Казанлък Галина Стоянова, за втора поредна година знамената на училищата и патриотичните организации бяха осветени. В словото си за забележителната за България дата директорът на Исторически музей "Искра" д-р Момчил Маринов припомни събитията и личностите, допринесли за раждането на Независима България.
В празничната програма участваха Ансамбълът за народни песни и танци "Искра", с художествен ръководител Цветан Цочев и Смесен хор "Петко Стайнов", с диригент Младен Станев.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен