Не е за вярване: Честата промяна на паролите ни в интернет ги прави...

Вeче можем да открием много програми или мобилни приложения, които да се погрижат за защитата на личните ни данни

Изборът на сигурна парола е важен компонент от онлайн активността ни. Вeче можем да открием много програми или мобилни приложения, които да се погрижат за защитата на личните ни данни в интернет, пише digital.bg. Почти всички eксперти в тази сфера ни съветват през определено време да  сменяме парилите си и така да  гарантираме още едно ниво на сигурност, но всъщност се оказва, че това не е необходимо. Главният технологически директор на Федералната търговска комисия в САЩ, Лори Крейнър определи тази идея като мит по време на конференция в Лас Вегас, информира BusinessInsider. 
Периодичната промяна на паролите ги прави по-уязвими за хакери и причината за това е, че преобладаващата част от потребителите запазват същата дума или комбинация от символи, като променят само една буква или цифра от тях. Taка те добавят един символ в началото или края, като другия вариант е да запазят същото съчетание, но да направят някоя от буквите главна и изследователите наричат тези промени "трансформации".Хакерите са наясно с тази практика и полагат допълнителни усилия, за да се възползват от тази дейност на потребителите, което ги прави много предвидими за скриптовете и софтуерните инструменти, които използват.
  Експертите по сигурността твърдят, че това е честа практика сред потребителите, които са принуждавани да сменят своите пароли на всеки 60 и 90 дни, като в желанието си да не ги сменят напълно те извършат тези "трансформации". От своя страна това означава, че ако променяте кода си за достъп заложете на изцяло различна комбинация от думи и цифри, като колкото по-дълга е тя толкова по-добре за вас. Само така може да се предпазите максимално от хакерите, които през последните месеци са доста активни и респективно да ги затрудните максимално в техния опит да откраднат информацията в профила ви.