Политически трупове правят коалиция

Бареков подписа със Софиянски, В. Драганова и Д. Стоянов. Сменя името на ББЦ, ще обединява консерваторите

Ще създадем консервативен политически субект в център-дясно като коалиция, обяви евродепутатът Николай Бареков по време на форум “Мир и енергетика”, за който в София пристигна знаковият депутат Джефри ван Орден.

Дни по-рано най-големият Алианс на европейските консерватори и реформисти (АЕКР) официално прие ББЦ за пълноправен член.

Консервативна партия на България - така ще се прекръсти ББЦ до края на годината. А до 10 дни ще обяви кого подкрепя за президентския вот. Бареков прогнозира предсрочни избори след Нова година.

Пражката декларация от 2009 г. за минимална намеса на правителството, по-ниски данъци, устойчива и чиста енергия, противопоставяне на федерализма на ЕС, край на злоупотребата с предоставянето на убежище и други основополагащи принципи подписаха лидерът на ББЦ Николай Бареков, почетният председател на ССС Стефан Софиянски и водачите на Партията на българските жени Весела Драганова, на Национал-демократичната партия Димитър Стоянов и на БДС “Радикали” Цветан Манчев.

Подписването се състоя пред погледа на Ван Орден, с когото Бареков е в групата на най-големия консервативен алианс в Европарламента. На форума в хотел “Маринела” говори и ректорът на Университета по библиотекознание и информационни технологии проф. Стоян Денчев.

Джефри ван Орден се обяви против обособяването на общи военни структури на ЕС и призова за засилването на НАТО чрез увеличаването на дела, който държавите членки заделят от брутния си вътрешен продукт за отбрана.