Христо Янев с неуспешен старт на мача с "Локо"

"Локомотив" Пловдив отмъкна трите точки от шейховете

Нефтохимик отстъпи от Локомотив Пд с 1:2 в среща от 8 кръг на Първа лига. Мачът се игра на стадион „Лазур“ пред около 1500 зрители. „Второто полувреме допуснахме две грешки и закономерно получихме два гола. Поздравявам Локомотив за победата. Трябва да се изясним с футболистите, за да може да разберат какво искаме от тях на терена. Иначе поведението в дадени моменти ми допадна. Ние имаме да вършим много работа”, заяви треньорът на Нефтохимик Христо Янев след загубата.
Двата тима започнаха предпазливо срещата и през първата част голови положения пред двамата вратари липсваха. Всичко най-интересно се случи след почивката. Първо в 60-та минута Марчев от гостите нацели напречната греда. След тази ситуация Локомотив успя да открие резултата. Дани Кики центрира от корнер, Марчев върна топката към Райнов и той на празна врата от 2-3 метра не сгреши. Голът смути домакините и Локомотив се възползва от това. 
В 70-та минута след груба грешка на Живко Хаджиев и Янко Георгиев, Димо Бакалов открадна топката и успя да направи резултата 0:2. До края на срещата Нефтохимик се опита да се върне в мача, но попадение падна чак в добавеното време, когато Венцислав Христов изпълни прекрасно пряк свободен удар и не остави шансове на  Ясин Ел Харуби. За повече обаче нямаше време и така Нефтохимик записа шеста загуба от началото на първенството. Тимът остава на 13-то място с 4 точки. Следващият мач Нефтохимик гостува на Лудогорец. Срещата е идната неделя от 20:00 часа на „Лудогорец Арена“.