Министър Ивелина Василева поздрави жителите на Добрич с празника на града

На тържествена сесия бе връчен призът "Почетен гражданин на Добрич" на фолклориста Александър Александров

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева поздрави добричлии с празника на града - 25 септември. Този исторически ден ни връща назад към миналото, за да почувстваме единството на нацията, което преди 76 години ни донесе Крайовският договор, заяви министърът на тържественото заседание на Общинския съвет.
Ивелина Василева посочи, че развитието на Добрич е безспорен приоритет и инвестициите, които се реализират, създават възможности бъдещите поколения да живеят в красив и благоустроен град.
В поздравителен адрес за празника на Добрич президентът Росен Плевнелиев посочва, че възвръщането на Южна Добруджа в пределите на родината е второто съединение на България. Бъдете обединени и преследвайте целите си, пожелава в поздравителен адрес и премиерът Бойко Борисов.
Сега, когато се прекрояват граници и ново преселение залива света, Добруджа може да напомни за трънливия път към свободата, заяви в словото си на тържественото заседание кметът на Добрич Йордан Йорданов.
На празника бе връчен призът "Почетен гражданин на Добрич" на фолклориста Александър Александров - главен художествен ръководител на танцовия ансамбъл "Добротица", за изключителния му принос в популяризирането на българския танц, музика и народни традиции.