Министър Василева: Водният цикъл на Добрич е на финалната права

Ще бъдат вложени 85 000 000 лева

Предстои подписването на споразумение за безвъзмездно финансиране на проекта за обновяване на водния цикъл в Добрич, съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева пред журналисти. По думите й този проект е сред най-големите по оперативната програма и може би с най-голяма значимост сред подобни инфраструктурни инвестиции, защото няма друг град с толкова големи загуби на вода от 85 на сто.
С обновяването на водния цикъл в Добрич, в което ще бъдат вложени 85 000 000 лева, ще се стабилизира мрежата, ще се намалят загубите на вода и ще се повиши качеството на питейната течност, поясни министърът. Василева добави, че се надява реконструкцията на водоснабдителната и каналидационната система, изграждането на модерно пречиствателно съоръжение да се отрази и върху цената на водата.
Ивелина Василева коментира, че Министерството на околната среда и водите работи в координация с общината за финализиране на всички процедури, свързани с финансово-икономически анализи, изготвяне на парцеларни планове и други. Министърът добави, че до 14 октомври общината трябва да внесе последните документи по проекта в оценителната комисия.