Започва панаирът в Стара Загора

От 26 септември до 5 октомври

Тази година традиционният старозагорски есенен панаир ще се проведе в периода от 26 септември до 5 октомври, включително.

Той ще бъде разположен на ул."Иван Вазов", северно от ул."Радецки", до ул."Хан Аспарух", както и в югозападната част на парк „Загорка".

На територията на панаира са разрешени атракционни съоръжения, произведения на художествените занаяти, обекти за продажба на захарни изделия, детски играчки и скара-бира.

Участниците в есенния панаир заплащат пълната 10-дневна такса. По 4,00 лв./кв.м. на ден заплащат продавачите на детски играчки, захарни изделия, скара-бира и художествени занаяти. За изграждане на цирк се заплаща по 2,50 лв./кв.м. на ден, а за атракционни съоръжения - стрелбища, панорами, моторни люлки и др. - 1,50 лв./кв.м. на ден

Със заповед на кмета Живко Тодоров на територията на панаира е забранена продажбата на алкохол с действително алкохолно съдържание по обем, превишаващо 6% vol., тютюн и тютюневи изделия, промишлени стоки/дрехи, обувки, одеяла, килими, текстилни изделия, продукти на химическата промишленост, както и птици и животни.

В заповедта е предвидено на хора с увреждания, доказани с решения на ТЕЛК, извършващи работа с личен труд през целия период, за който е издадено разрешението за ползване на терена, да се събира 50% от размера на таксите.