Асансьор с петима души падна в столичния квартал "Свобода"

Още утре ще са ясни резултатите от проверката, увери зам.-министър Даниела Везиева

Петима души бяха откарани в болница след инцидент с асансьор в ж. к. "Свобода". Сигналът за инцидента е постъпил в 19.00 часа. Незабавно към адреса са насочени екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ. Спасители са извадили от авариралия асансьор петима души – 3-годишно момиченце, 38-годишна жена и трима мъже на 38, 39 и 40 години. Пострадалите са откарани за преглед в болнични заведения, като няма данни сред тях да има сериозно пострадали. От ВМА съобщиха, че тримата мъже са с наранявания по крайниците. На място се извършва оглед, изясняват се причините за инцидента. 

Зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева пристигна на мястото на инцидента в столичния квартал "Свобода" където пропадна асансьор. В момента тече проверка и тя обеща резултати до края на утрешния ден, предаде Труд. 

„Асансьорът е нов, в експлоатация е от 2010 г., но някоя част може да е подала”, каза Везиева, но не се ангажира с по-конкретна информация, тъй като все още разследващите са на място. 

Детето е добре, а жената, вероятно негова майка е с навехнат глезен. До момента на мястото не е пристигнал екип на фирмата, която поддържа асансьора. Обитателите на сградата не са се оплакали от лоша поддръжка пред зам.-министър Везиева.