Магически роман на Керана Ангелова в театрален пърформънс

Бургас Лайф

30-09-2016, 09:32

Снимка:

Фейсбук

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Керана Ангелова с награда "Пегас" за романа "Слънчогледи за Мария"

Спектакълът ще бъде представен днес в залата на Куклен театър - Бургас

Спектакълът "Елада Пиньо и времето" ще бъде представен днес в залата на Куклен театър - Бургас от 19.00ч. Това е фузионален театрален пърформънс по едноименния роман на Керана Ангелова. Спектакълът е на Габриела Хаджикостова и Николай Иванов-ОМ от Малко театро в Будапеща - единственият в чужбина български професионален театър, който отбелязва важно събитие - 20 години от създаването си.
Самобитният текст на Керана Ангелова, един магически роман, е хроника на една необикновена съдба. Магически текст, който издига човека над ежедневието. Спектакълът се гради на изненади: необикновени асоциации от картини и мисли, дръзко използване на символите препращат зрителя в една мономитология, която се развива по своя собствена логика и поелият риска на пътешествието получава естетическа наслада чрез неизчерпаемите, ярки и вдъхновяващи внушения на текста.
Двама различни по душевност артисти са обединили по необичаен начин духовния си потенциал. Музика, слово, творческо съзвучие, нови образи се раждат от безграничната свобода в изящните импровизации на Габриела Хаджикостова и Николай Иванов OM. Фузионален пърформънс, в който текст, музика, изобразително изкуство, движение се превръщат в театър.
Входът е свободен!