Номинираха Димитринка Костова в конкурса “Добрият Самарянин“ 2016 г.

Г-жа Димитринка Костова е класен ръководител на II Б клас в основно училище „Николай Лилиев“

Журналистите Дарина Колева и Светослав Стоянов - екип на БТВ,   както и журналистите от Дарик Радио – Стара Загора номинираха за годишната награда "Добрият Самарянин" през 2016 г., г-жа Димитринка Костова, която си пожела зрение за едно дете вместо букети на първия учебен ден.
Г-жа Димитринка Костова е класен ръководител на II Б клас в старозагорското основно училище „Николай Лилиев“. В началото на учебната година тя  призова родителите на своите ученици да не купуват цветя за първия учебен ден, а да дарят средствата за лечението на Михаил Иванов. Детето се нуждае от спешна операция, за да възобнови зрението си след получена травма от инцидент през лятната ваканция.
На 15 септември, г-жа Костова не получи букети, за първи път откакто е учител. Но пък необходимата за операция на окото сума от 12 000 долара за второкласника Михаил бе събрана за седмица.
„Заедно с Костова номинираме и стотиците хора с големи сърца, които поискаха и помогнаха да има светлина за Мишо.“ – споделиха в изпратената ни номинацията  Дарина Колева и Светослав Стоянов, екип на БТВ.

Сърцатата учителка бе предложена за Годишните награди „Добрият Самарянин“ 2016 г., и от екипа на Дарик – Стара Загора.
Номинацията е подкрепена и от специалистите от Кризисен център „Самарянска къща“, които са впечатлени от работата и взаимодействието си с г-жа Костова. За нея те споделят: „Тя е учител по призвание. Готова е и прави винаги най-доброто за учениците си. Въвлича всеки един заинтересован в подкрепа на свой ученик  в нужда Помага на самотен родител да осъзнае от какво се нуждае детето му, за да се справи и успее. През различни периоди сме имали деца в класовете на г-жа Костова, деца, преживели насилие, деца попаднали при нея поради сложна житейска ситуация, а тя винаги е успявала да вдъхне надежда и да помогне на всяко от децата да направи крачка напред, да повярва, да продължи…“
Конкурсът за годишните награди "Добрият Самарянин" се провежда за шеста поредна година. Инициатор на търсенето на добрите примери е Сдружение "Самаряни" в партньорство с широк кръг от обществени институции и бизнес организации. Номинацията на г-жа Димитринка Костовае третата получена номинация в пощата на доброто - samaritans.bg/dnes.