"Фантастични животни и къде да ги намерим" (видео трейлър)

Предисторията на Хари Потър обещава да бъде вълшебно приключение

На 18 ноември на голям екран ще се появи лентата "Фантастични животни и къде да ги намерим" - част от света на Хари Потър, действието на която се развива осемдесет години преди раждането на Хари Потър и историята от популярната поредица.

Компанията  Warner Bros пусна и последният трейлър, предшестващ дългоочакваната премиера, в която ще видим Еди Редмейн, Колин Фарел, Джон Войт и още куп познати актьори.

Годината е 1926. А магьосникът зоолог Нют Скамандър носи в магическия си куфар летящи дракони, вълшебни носорози и симпатични малки таралежчета. По време на пътуването му, той се сблъсква с различни магически създания, които описва в своя учебник, който после ще бъде наръчник за обучението на Хари Потър и неговите приятели. Намерените животни Скамандър държи в куфара си в редуцирана форма, но неочаквано някои от подопечните му успяват да избягат на свобода.

Освен неприятностите с бегълците главният герой на филма ще вземат участие в Американския Конгрес на магията и ще се противопостави на радикалното филантропско общество "Нов Салем", което се стреми да унищожи всички магьосници.

Режисьорът на лентата е същият като на последните четири части на "Хари Потър" Дейвид Йейтс, участват Еди Редмейн, Катрин Уотърсън, Дан Фоглър и Алисън Судол, Колин Фарел, Езра Милър, Саманта Монта, Джон Войт, Рон Пърлман.

Предполага се, че "Фантастични животни" ще бъде трилогия. Джоан Роулинг, която е в ролята на сценарист, пише книгата "Фантастични животни и къде да ги намерим" още през 2001 г. и дава почти целия си хонорар за благотворителност. Над 80% от цената на всяка продадена книга отиде за нуждаещи се деца по света.