Семинар събра младежи ГЕРБ в Семково

Темата е "Значението на регионалната политика върху предстоящите президентски избори в България"

Предстоящите президентски избори са изключително важни за страната, а за ГЕРБ това ще е стратегическа победа, защото така ще затвърдим позицията на правителството. Това заяви областният координатор на ГЕРБ в Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева на регионален семинар на МГЕРБ-Благоевград на тема „Значението на регионалната политика върху предстоящите президентски избори в България”, който се провежда в курортен комплекс „Семково”, община Белица. Във форума участват 60 младежи от Благоевградска област. Пред младите хора лекции изнесоха народните представители Даниела Савеклиева и Георги Андонов, кметовете на Разлог Красимир Герчев и на Петрич Димитър Бръчков и ръководителят на структурата домакин на форума Иван Стойчев.

"Младежи ГЕРБ в Благоевградска област винаги са били една от най-активните структури, затова винаги разчитаме на вас, на вашия устрем и енергия. Креативните ви идеи са помагали при не една трудна ситуация и в предизборните битки”, каза Даниела Савеклиева.

Народният представител Георги Андонов подчерта, че младежката структура е важна, за да достигнат идеите на ГЕРБ до повече млади хора.

"Управлението на ГЕРБ и в предишния мандат, а и сега, е силно с инвестициите във всяка сфера – инфраструктурните проекти, екологията, социалната политика. Проекти, като автомагистрала „Струма”, които бяха немислими преди първия мандат на кабинета на г-н Борисов, вече са реалност”, коментира Георги Андонов.

Кметовете на Разлог и Петрич подчертаха пред младите хора, че добрата комуникация между националната и регионалните власти е единственият начин да се постига развитие в отделните региони и да се повишава жизненият стандарт на хората в различните населени места. Според кметовете на ГЕРБ, за да е успешна регионалната политика, трябва да е в съответствие с националната и да е подкрепена от националната политика.

В рамките на форума младежите засадиха 14 дръвчета, колкото е броят на общините в Благоевградска област. Дърветата бяха посадени край параклиса в курортния комплекс.

Форумът на МГЕРБ-Благоевград продължава и днес с дискусия за мястото и значението на младежката организация в предстоящите избори.