В Тервел завърши санирането на големите жилищни сгради

На първия етап на Националната програма за енергийна ефективност

Близо 280 апартамента в шест жилищни блока в Тервел са санирани през първия етап на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщават от общината. След като през 2015-а бяха обновени първите две сгради - "Здравец" и "Златен клас", през септември завършиха строителните работи и в жилищните блокове "Иглика", "Прогрес", "Хан Тервел" и "Детелина".
Националната програма за енергийна ефективност е най-добре организираната, която облекчава работата на общините, коментира заместник-кметът Диана Илиева. По думите й указанията са подробни и ясни и от общините се изисква да имат капацитета сами да подготвят своите тръжни документи и да изберат изпълнителите на всички дейности, без да ползват консултантска помощ.
В община Тервел няма други големи блокове с повече от 36 апартамента, които да подлежат на саниране. Общината разполага с капацитет да обнови други 13 малки панелни сгради, за които се очаква да бъде разрешено финансиране, посочват от кметската управа.