Световен ден на усмивката

Празнична проява в Добрич за днешния ден

Община Добрич и Фондация „Лумос“ организират инициативата „Направи добро. Накарай някого да се усмихне“. Тя е посветена на Международния ден на усмивката и ще се проведе днес от 14.00 часа на площад „Свобода“.

На  проявата ще участват деца от всички социални услуги, които предоставя Община Добрич. Това са деца и младежи от Центровете за настаняване от семеен тип за деца с и без увреждания. Поканени са всички деца, за да могат да подарят усмивки на своите приятели. Предвидени са много музика, детски песни, аниматори ще зарадват малчуганите. Ще бъдат пуснати балони с надпис „Направи добро. Накарай някого да се усмихне“, които ще полетят в небето и ще покажат посланието на този празник.

Деца от целодневните детски градини „Пролет“, „Слънчице“, „1-ви юни“, „Радост“, „Звездица“, „Весела“, „Звънче“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Йордан Йовков“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и СУ „Димитър Талев“ са подготвили рисунки с усмивки,  които ще подарят на своите приятели от социалните центрове. Идеята на този празник е всички деца, които посещават общинските заведения да се почувстват пълноправни членове на нашето общество.