Петя Раева отпразнува рождения си ден с Фредерик Бегбеде

Звездата на френската литература и експертът по здравословно хранене се забавляваха на коктейл и обядваха в Green Line Restaurant

Популярният експерт по здравословно хранене Петя Раева отпразнува рожденния си ден със суперзвездата на френската литература Фредерик Бегбеде.
Популярният писател и режисьор беше в София за да открие второто издание на кино-литературния фестивал CineLibri и да представи най-новия си филм „Идеалът“. Събитието се състоя на 5 октомври в Зала 1 на НДК.
След официалната премиера Бегбеде посети коктейла в Литературен клуб „Перото“, кетърингът на който бе поверен именно на Петя Раева и нейният Green Line Restaurant. Фредерик Бегбеде остана очарован от кулинарните изкушения, включващи различни видове брускети направени с домашен хляб с трици и черен хайвер, хайвер от сьомга с лайм, черна леща с моркови, различни френски сирена с плодове, домашни шоколадови трюфели и бонбони с маскарпоне, йогурт с горски плодове, авторския здравословен десерт на Петя Божествена целувка с чия и др. По време на партито писателят и бизнесдамата се запознаха лично, поговориха си приятелски и се снимаха в компанията на баронеса Денислава Ангелова – съучредител, заедно с Петя Раева, на асоциация „Докосни дъгата“.
На следващия ден, 6-ти октомври, Раева посрещна рождения си ден отново в компанията на Фредерик Бегбеде, който се отби в ресторанта ѝ специално за да я поздрави и да обядва с нея. Той бе придружен от директора на CineLibri Жаклин Вагенщайн, както и от личния си преводач и приятел Георги Ангелов.
В уютната и стилна обстановка на ВИП залата на ресторанта четиримата си поговориха на различни теми и хапнаха от специалното меню, което Петя беше приготвила за именития си гост: освен различни видове брускети, салати и апетитни предястия, на масата бяха сервирани ордьоври със свинско, телешко и пилешко бон филе, гриловани зеленчуци, телешко карпачо и телешка талята. За десерт беше поднесена „Божествена целувка“ с чия. Бегбеде остана възхитен от вкусните ястия и виното на марката New Green Line.
След края на обяда Петя Раева подари на Бегбеде книгата си „Радостта от храненето“. Той благодари от сърце за топлия прием и се зарече, че при следващата си визита в България ще се отбие първо в нейния ресторант.