Кметът Фандъкова провери сградата на нова ясла за 8 групи в район „Люлин”

Това е втората самостоятелна детска ясла в район „Люлин“

Над 10 хил. лева инвестирахме тази година в ново строителство на девет сгради на детски градини, една от тях е самостоятелната ясла в район „Люлин“ за 8 групи. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на сградата заедно със заместник-кмета Дончо Барбалов и кмета на район „Люлин“ Милко Младенов.
Сградата дълги години е била използвана за училище и след цялостна реконструкция е превърната в самостоятелна детска ясла. До края на 2016 г. ще бъдат въведени в експлоатация още 3 нови детски градини и една самостоятелна детска ясла. Те са в районите „Люлин“, „Средец“, „Илинден“, «Връбница“.
Това е втората самостоятелна детска ясла в район „Люлин“. В момента се назначава персонал за новата ясла и предстои до няколко седмици да се обявят местата в информационната системата на детските градини. В „Люлин“ проблемът с места в детските градини е преодолян и инвестициите се насочват към разкриването на яслени групи.
Демографските данни показаха по-голям недостиг на места за най-малките деца, каза кметът на „Люлин“ Младенов затова насочихме усилия за разкриване на яслени групи.
В район „Люлин“ през последните години са осъществявани ремонтни дейности на много общински сгради от образователната инфраструктура. Извършено е преустройство на сграда на бивша зъботехническа лаборатория в двора на 101 Детска градина, като се обособиха 2 яслени групи, които функционират от 2013 г. Извършено е преустройство на част от помещения в 55 детска градина, за обособяване на 1 яслена група, която функционира от 2014 г. Сградата на 32 детска градина беше цялостно реконструирана, като се изградиха и 8 нови детски площадки.