Македония е специален гост на тазгодишната "Августиада" в Стара Загора

Животът

12-10-2016, 09:14

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха "Августиада 2015"

За първи път ще избираме Царица на Августиада

Конференция Августиада 2016, ще се проведе на 14 октомври от 14.00 ч. до 18.00 ч.

Македония е акцент на петото издание на Фестивала на виното и културното наследство "Августиада", което ще се състои в Стара Загора от 14 до 16 октомври. Това обяви на пресконференция зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова.
По този повод в града ще пристигнат македонски представители. Ще има и гости от Румъния.
Община Стара Загора активно се включва във фестивала още от откриването в събота в 11.30 часа в Регионалния исторически музей. В двата дни - събота и неделя, на сцената на Античния форум ще се изявят фолклорни състави. В събота вечерта, от 19.00 часа, в залата на Държавната опера в Стара Загора ще има концерт, информира Красимира Чахова.
Конференция "Августиада 2016" ще се състои на 14 октомври от 14.00 ч. до 18.00 ч. в зала 33 на Регионалния исторически музей.
Над 30 винарски изби ще участват в тазгодишното издание на феста.
"Кулинарните изкушения и тази година ще бъдат изненадващи. Отново ще има гурме и майсторски класове", съобщи Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлената палата в Стара Загора, съорганизатор на фестивала. По думите му е намерена формулата на успеха - уникалната връзка между виното, кулинарното изкуство, красотата - всичко поднесено в съчетание с културни забележителности.
Всяка година по време на фестивала се акцентира върху част от културната история на Стара Загора. Тази година това е средновековното културно наследство на града.