Първи регионален ловен събор „Добруджа 2016”

В събота в местността Кобаклъка

Първият регионален събор ще се проведе на 15 октомври 10.30 часа в местността Кобаклъка край Добрич.Участници в събора са ловци и риболовци от ловно-рибарските сдружения в Балчик, Вълчи дол, Ген. Тошево, Добрич, Каварна, Крушари, Силистра, Тервел и Шабла. Домакин на събора е Сдружение „ЛРД – Добрич", това съобщи на пресконференция днес, председателят на ЛРД Илия Михайлов.

За участие в събора са поканени народни представители от област Добрич, гости от НЛРС- СЛРБ в София, Варна, кметове и областни управители.

Програмата започва о 10.30 часа с художествена програма, отслужен водосвет за освещаване на знамената на ЛРС. Тържественото откриване е от 11.30 часа. Първата копка за изграждане  Ловен дом и стрелби за нарезно оръжие е за 12.00 часа.В събора са предвидени различни състезания, като рязане на дърва, теглене на въже, както и томбола.

Идеята на организаторите е регионалният ловен събор „Добруджа” да стане традиционен и да се провежда всяка година на територията на област Добрич, Силистра и Вълчи дол.