Ще обновяват пътни участъци в Тервелско

Добруджанци

13-10-2016, 12:05

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добруджански събор „Тервел”

В Тервел завърши санирането на големите жилищни сгради

По Програмата за развитие на селските райони

Община Тервел подготви проект за ремонт на три участъка от общинската пътна мрежа, съобщават от кметската управа. Предстои да бъде обновена отсечка с дължина 1.74 километра от изхода на Тервел до разклона към село Полковник Савово. С рехабилитацията на участъка ще се осигури обходен път за Тервел, за да не влизат тежкотоварните автомобили в града и да не преминават през жилищния комплекс "Изгрев" и край градския парк, пояснява заместник-кметът Диана Илиева. Така по думите й ще се избегне ситуация в пътния трафик, която е лошо наследство от градоустройството на Тервел, планирано преди десетилетия.
В рамките на проекта ще бъде основно ремонтиран и пътят между селата Жегларци-Бенковски с дължина над 5 километра. Отсечката осигурява връзка за малки фирми и земеделските производители с община Добричка.
Ще бъде рехабилитиран и участък с дължина близо 6 километра, който преминава през селата Безмер и Гуслар. Проектът за ремонт на трите участъка от общинската пътна мрежа е депозиран за финансова подкрепа по Програмата за развитие на селските райони, съобщава БТА.