Цветанов: Поведението на коалиционните ни партньори е неадекватно

Имаме нужда от победа още на първи тур, заяви зам.-председателят на ГЕРБ

„Важно е да отчетем различията, които има в Реформаторския блок. Днес ние не разчитаме на първоначалните 23, а само на 13 техни представители. Имаме проблем със събирането на 121 народни представители, за да имаме стабилен парламент”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Събуди се” на Нова ТВ по повод вчерашния скандал в парламента.
По думите му трябва да се знае кой е опозиция и кой подкрепя правителството. "Когато наближават избори имаме доста неадекватно поведение от страна на нашите коалиционни партньори", поясни той.
"Когато националните интереси се слагат на масата, партийните трябва да отидат на заден план. Благодаря на опозицията, че в много от случаите сме разчитали на техните гласове, защото знаем, че това, което правим, е в интерес на гражданите и за подобряване на  стабилността на страната", заяви Цветанов.

"Проблемът от последните дни е несъстоятелното твърдение, че Изборния кодекс е бил правен под диктовката на ГЕРБ. Там имаме предложение от Реформаторския блок и Патриотичния фронт и ние се съобразихме с тях. Всичко е взето на база много дискусии, обсъждания и консенсус между тях. Без тях ние нямаше как да имаме днешното решение", поясни зам.-председателят на ГЕРБ. 

"Сега идват изборите и те осъзнават, че тяхното решение ще ги ощети", категоричен беше той и добави, че ще влязат в зала, но само ако има смислен дебат. „Нека изборите да не бъдат основание за нагнетяване по повече напрежение. Имаме нужда от спокойствие и стабилност”, категоричен беше Цветанов.

"Резултатите, които имаме за бъдещите президентски избори, могат да бъдат само мотивиращи за структурите ни. Имаме нужда от победа още на първи тур, за да не се харчат излишни пари и за втори тур. Ние имаме по-различни данни от тези, които излизат в публичното пространство", каза зам.-председателят на ГЕРБ.