Цветан Цветанов: ГЕРБ демонстрира толерантност във всички региони на страната

Президентските избори са най-добрият атестат за една политическа партия

ГЕРБ е единствената българска политическа системна партия, която на практика демонстрира толерантност във всички райони на страната. Tова заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на откриването на регионалната политическа академия на  Жени ГЕРБ в Разград. Форумът е под надслов „Толерантност в политиката-политика в толерантността“.  На академията присъстват над 180 жени от Разград, Шумен, Силистра и Търговище. Цветанов подчерта, че силата на ГЕРБ е в толерантността, която се проявява в реалния политически живот през последните години у нас. По думите му, това определя политиките и в смесените региони, където партия ГЕРБ е единствената алтернатива.
Цветанов обясни, че в началото на демокрацията СДС и ОДС са отстъпили от принципите на толерантността в смесените региони и именно тогава бива създадена ДПС. “ДПС решиха, че са непреодолим фактор тук и трябва да бъдат част от управлението на смесените региони”, заяви той.
Цветанов заяви, че е необходимо да се уважават традициите и да се следват постоянно. “БСП разчитат единствено на твърдия си електорат, за разлика от нас. ГЕРБ реализира реални политики и привлича все повече симпатизанти и членове на партията. Вървим в правилната посока, работейки единствено в интерес на гражданите”, подчерта Цветан Цветанов.
По време на събитието бе коментирана и темата за предстоящите избори. „Президентските избори са най-добрият атестат за една политическа партия“, каза Цветан Цветанов. Той призова всички членове и симпатизанти на ГЕРБ да работят за победата на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ. “Успехът на кандидатите ни за президент и вицепрезидент ще бъде успех за всички нас. Бъдете близо до хората, опознавайте ги, интересувайте се от тях и техните нужди, защото това е важно”,  обърна се към присъстващите зам.-председателят на ГЕРБ.
Зам.-председателят на ГЕРБ благодари на всички жени, участващи във форума, които успешно съвместяват социално-политическа дейност и задълженията си към семейството. „Дамите от ГЕРБ се доказаха като професионалисти в различни сфери на политическия и обществения живот – имаме прекрасни примери в местната, законодателната и изпълнителната власт“, обясни Цветан Цветанов. Цветанов акцентира върху огромния принос на председателя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и като пример посочи нейната активна дейност и ползотворна работа на организацията в цялата страна.
Цветанов благодари на всички партийни членове на ГЕРБ за активната съвместна работа. Той подчерта, че ГЕРБ е добре функционираща организация със своя платформа за обсъждане на актуални въпроси. По думите му, само чрез диалог могат да бъдат постигани успехи. Той отправи специална благодарност към гост лекторите на форума на ЖГЕРБ и към присъстващите кметове – на Разград д-р Валентин Василев, на Търговище – д-р Дарин Димитров и на Силистра – д-р Юлиян Найденов.