Кунева: Повече от половината депутати на РБ подкрепят правителството

Ще подобрим комуникацията си и ще подпишем анекс към коалиционното споразумение за управление

„Вторник ще бъде наистина важен ден, защото от него ще зависи както стабилността на управлението, така и изборите. В моя речник думата "заплаха" липсва. Нищо драматично не е станало вчера. Вчера премиерът отдели голяма част от времето си, за да посочи успехите на правителството, включително и в сферата, за която отговарям аз - образованието. В МС проблем няма и премиерът го каза многократно. Второто направление, за което говорихме, е Народното Събрание. Искам да подчертая, че РБ е консолидиран сега и всички стоим зад Трайков., заяви вицепремиерът и образователен министър Меглена Кунева в предаването „Събуди се” по Нова. Коментарът й беше по повод екскалацията на напрежението в парламента, което наложи намесата на премиера, който привика в Министерския съвет представители на Реформаторския блок.

Кунева обясни, че в Министерски съвет проблем няма, но за никого не трябва да бъде изненада, че в рамките на Реформаторския блок има депутати, които са опозиция на властта. От обясненията й стана ясно, че няма как да се влияе на "опозиционерите”. Министър Кунева отбеляза, че по-голямата част от РБ подкрепят правителството. "На вчерашното извънредно заседание ние решихме, че ще подобрим комуникацията си и ще подпишем анекс към коалиционното споразумение за управление", допълни образователния министър. "Една част от нашите колеги в парламента обаче излязоха в опозиция и се държат опозиционно. Нямам как да повлияя на ген. Атанасов. Затова ние искаме да напишем един анекс към коалиционното споразумение, с който да препотвърдим приоритетите си", допълни Меглена Кунева.

 

На въпрос защо РБ продължава да съществува, след като една от формациите в него - ДСБ е излязла в опозиция, Кунева обясни, че това е така, защото повече от половината депутати от парламентарната група на РБ подкрепяли правителството, " РБ има за това, защото ние сме подписали коалиционно споразумение, изпълняваме това споразумение, премиерът каза, че кабинетът работи отлично, както и благодарение на РБ се приемат добри закони в парламента. Снощи решихме, че ще подобрим комуникацията си, както и, че ще подпишем анекс към коалиционното споразумение. Не е новина за никой, че има опозиционно крило в ГЕРБ", допълни образователния министър.