Ливърпул и Ман Юнайтед, или по- интересната Висша лига от ШЛ

Моуриньо може да изненада Клоп на "Анфийлд"

Днес от 22 часа на "Анфийлд" ще се срещнат Ливърпул на Юрген Клоп и Манчестър Юнайтед на Жозе Моуриньо. Само този афиш е много по-интересен от предстоящите мачове в групите на Шампионската лига.

Не случайно по-средата на 70-те години, легендарния треньор на Ливърпул Боб Пейсли бе заявил след края на сезона:"Спечелихме Купата на европейските шампиони,но не станахме шампиони на Англия".
Както се казва всички страни така, на Острова наопаки. Всъщност кое му е опакото. Създателите на футбола от Англия са известни с това, че при първите световни първенства през 30-те години оттказват категорично да участват на "на някакви си състезания". За тях английското първенство винаги е било свещено. След огромната съвременна комерсиализация на световни, европейски и континентални клубни първенства изглежда съвсем нормално да имат пиетет към домашните шампионати.

Така, че мачовете от вторник и сряда в групите на Шампионската лига и тези от Лига Европа в четвъртък няма как да засенчат английското дерби между Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

Вярно е,че и в тези мачове на трибуните има доста "фенове" с фотоапарати, които не гледат толкова играта,а си правят селфита. Но все пак традициите в английския футбол спасяват играта.

Моуриньо с Манчестър Юнайтед ще търси победа срещу не по-малко екстравагантния Клоп и Ливърпул. След като се заговори за изолирането на Рууни ще се види как ще се отрази това на манчестърци. Разбира се ще бъде интересно да се види каква ще е играта на двете суперзвезди на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович и Пол Погба в този наелектризиран мач. Ибра и Погба побеждаваха на ходом своите съперници във френската Лига 1 и италианската Серия А съответно с ПСЖ и Ювентус. Но Висшата лига е прекалено оспорвана и конкурентна. Така,че и на Ибра и на Погба няма да им е лесно да преминават с лекота през съперниците си. Но техните способности са такива, че ако имат ден може да направят така, че Ман Юнайтед да спечели убедително насред "Анфийлд".

Ливърпул е способен да направи зрелищни резултати, както срещу Арсенал и Борусия (Дортмунд). Но може и да загуби. Това е му е хубавото на Висшата лига. Непредсказуемостта. А когато играят отбори като мърсисайдци и Юнайтед интригата е гарантирана...