Ученици от Добрич участваха в заседания на Младежкия европейски парламент

По програмата "Евроскола"

Двайсет и пет ученици от природоматематическата гимназия "Иван Вазов" в Добрич участваха в разискванията на Младежкия европейски парламент в Страсбург.

Десетокласници и единайсетокласници разказаха на среща с кмета на Добрич Йордан Йорданов как са изпитали на живо отговорността да са граждани на Европейския съюз, като са се включили в симулация на пленарни заседания и заседания по комисии на Европейския парламент. Доклад за промените в климата е част от изявените знания, с които отбор на гимназията е спечелил правото да посети Европейския парламент по програмата "Евроскола".
Инфраструктурата на Добрич не е подготвена за настъпващите климатични промени и проучванията на учениците от природоматематическата гимназия са много ценни за общината, заяви заместник-кметът по устройство на територията арх. Боян Коларов.
Кметът на Добрич връчи на гимназистите значки с герба на града и им пожела да следват мечтите си. Йорданов покани отбора след "урока" в Страсбург да участва в заседанията на постоянните комисии и в сесиите на общинския съвет.