Цецка Цачева в Каспичан: Съдбата на България зависи от активността на българските граждани

Уверени сме, че когато има диалог и чуваемост на различните мнения, могат да се намират балансирани и правилни решения

Поздравявам ви за първия успешен местен референдум в България. Вие, жителите на Каспичан, показахте, че хората могат да защитават успешно интересите на населените места, в които живеят. С тези думи се обърна към жителите на Каспичан кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева. „Ние в ГЕРБ, истинската народна партия на България, работим съвместно с активните хора от страната. Уверени сме, че когато има диалог и чуваемост на различните мнения, могат да се намират балансирани и правилни решения. Ние с вицеадмирал Манушев ще отстояваме интереса на гражданите по всички въпроси“, каза още Цачева. Тя пое ангажимент, че с вицепрезидента Пламен Манушев ще бъдат посланици на българските културни и исторически забележителности, на чистите български вода, земя и природа и възможностите за развитие на културно-исторически туризъм. „На всички международни срещи и форуми ще разказваме за възможностите, които представя България във всяко едно отношение“, заяви Цецка Цачева.
Кандидатът на ГЕРБ за президент подчерта, че всички български граждани днес сме длъжни да оставим на бъдещите поколение една подредена и работеща държава, в която да могат да учат, живеят и работят, както навсякъде другаде по света. Тя призова жителите на Каспичан да гласуват масово и да убедят възможно най-голям брой свой близки и приятели да бъдат активни гласоподаватели, за да може изборите да приключат още на първи тур.  „Нека по този начин да покажем, че активните граждани в страната могат да държат съдбата на България в свой ръце“, посочи още Цецка Цачева.
Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев поздрави жителите на Каспичан и им предаде сърдечни благодарности от всички добруджанци за героизма на техните дядовци от 7-ми Преславски полк, които само за два дни са „взели“ Тутракан. „Тук по вашите земи се е зародила българщината. За всички нас е чест да сме ваши гости и да получим вашето доверие. Благодаря ви за пролятата кръв на вашите предци за освобождението на Добруджа“, каза той.
Вицеадмирал Манушев призова хората да гласуват, за да бъде запазена стабилността в България и припомни спрените еврофондове на страната ни по време на управлението на Пламен Орешарски. „Нашето място е в ЕС и НАТО, с които ние сме партньори и бъдещето ще покаже, че това е правилната посока. С Цецка Цачева обаче ще водим балансирана външната политика, основната на диалог с всички“, заяви той.
В края на срещата кметът на село Върбяне Николай Найденов благодари пред препълнената зала за подкрепата на ГЕРБ, за ремонта на църквата и на джамията в селото. „Върбяне е с вас, защото ние видяхме, че не делите хората по никакви признаци, помагате на всички, защото душите ви са чисти. Благодарим ви за вашата толерантност – нека всички в България да чуят, че ГЕРБ е истинската партия на народа, ние се убедихме в това“, каза още Найденов.