КЗК остави без уважение жалба срещу решение на кмета на Балчик

С него се обявява избран изпълнител по обявена обществена поръчка

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) остави без уважение жалбата на софийското дружество "Фактор ТС" срещу решение на кмета на Община Балчик от месец юни т.г., с което се обявява избран изпълнител по обявена обществена поръчка, съобщава радио Варна. Предметът и е по трансграничния проект „Представяне на регионалното културно наследство в 3Д” с две дейности: изработка на 10 триизмерни видеоклипа и техническото им обезпечаване и прожектиране.

Производството бе образувано по жалбата на втория участник в поръчката. Основният мотив за декласирането му е, че ценовата оферта е била представена в прозрачен плик.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването на страните, гласи съобщение на Комисията, която публикува решението си на 12 октомври.

Това е причината през лятото да не се реализират планираните 3Д прожекции върху фасадата на старата мелница, с цел да покажат културно-историческото богатство в региона на Балчик.

Проектът се изпълнява за срок от две години заедно с румънската община Мангалия и е на обща стойност 1,5 милиона евро.

Искането на балчишката управа за предварително изпълнение на поръчката е оставено без уважение от Комисията за защита на конкуренцията. Стопираната работа е причина да се иска удължаване на проекта с една година, т.е. да има прожекции през туристическите сезони 2017 и 2018 г. Същото важи и за побратимената община Мангалия, която се е забавила с изготвянето на тръжната документация.