Първи стъпки в програмирането с робота Финч

В края на обучението децата получиха сертификат

Учениците от Четвърто основно училище „Кирил Христов“  се запознаха с програмния език Snap! за управление на робота Финч. Специалист от Регионална Библиотека „Захарий Княжески“ въведе децата в света на програмирането, съобщава Радио Стара Загора. Поводът за обучението е Европейската седмица на програмирането, която се провежда за четвърта поредна година във времето от 15-ти до 23-ти октомври.

Регионалните библиотеки в 10  български града ( Варна, Велико Търново, Габрово, Пловдив, София, Стара Загора, Сливен,  Търговище и Разград и с градската библиотека в Димитровград) се включват в инициативите. Семинарите са организирани от Посолството на САЩ в България и Фондация „Глобални библиотеки – България“ в сътрудничество с регионалните библиотеки.

„Учениците приеха с лекота и интерес работата с робота Финч. За тях програмирането се оказа по-скоро забавно отколкото сложно", коментира Дилян Бакалски, обучител по програмата. 

В  края на своето обучение децата получиха сертификат, който им генерира компютъра за успешно проведен първи час по програмиране с робота Финч.