Министър Лиляна Павлова проведе среща с кмета на Кито Маурисио Родас

Еквадор ще ползва българския опит в борбата с незаконното строителство и строителството на метро

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова проведе среща с Маурисио Родас, кмет на гр. Кито, столицата на Република Еквадор.

На срещата бяха обсъдени широк кръг от въпроси относно развитието на градовете и предизвикателствата пред тяхното управление. Разменени бяха мнения по отношение на приоритетните политики на двете страни и инвестициите в тези сектори - изграждането на транспортна и водна инфраструктура, справяне с незаконното строителство, енергийната ефективност като държавна политика.

Министър Павлова приветства желанието на г-н Родас да получи информация относно изграждането на софийското метро като едно от най-модерните в Европа, тъй като се планира в близко бъдеще такова да бъде изградено и в Кито. Регионалният министър изрази готовност да представи и информация за българската практика в борбата с незаконното строителство. В еквадорската столица близо 70 на сто от сградите са незаконни.

Министър Лиляна Павлова е на работно посещение в Република Еквадор, където се провежда третата конференция на ООН по въпросите на жилищната политика и устойчивото градско развитие (ХАБИТАТ III).