Започва второто издание на международния танцов фестивал „SOFIA OPEN“

В програмата на фестивала е включен и Уъркшоп по латино-американски и стандартни танци

Събота и неделя (22.10 и 23.10) в зала Универсиада, гр. София ще се проведе второто издание на международния танцов фестивал „SOFIA OPEN“, посветен на изкуството на състезателните бални танци.

Събитието е организирано от Българска Професионална Танцова Асоциация/БПТА/ и е открит шампионат на Аматьорската Лига на Световния Танцов Съвет „SOFIA OPEN WDC AL Championship“ и състезанието за начинаещи и средно напреднали танцьори и танцови двойки и формации – „Sofia Open Dance Competition“.

В програмата на фестивала е включен и Уъркшоп по латино-американски и стандартни танци, с изтъкнати професионалисти в тези дисциплини – Каролин Смит (Шотландия), Мелия (Полша), Юри Батагели (Словения) и Уорън и Кристи Бойс (Англия), който ще се проведе на 23.10 (неделя) от 14.30 ч. в зала Универсиада.

Гости на Sofia Open Dance и тази година са шампионите на Англия, Уорън и Кристи Бойс - професионални демонстратори в Стандартните бални танци.

След невероятния успех на неговото първо издание през 2015 г. в София, в което взеха участие танцови двойки от 11 страни, предстои нова среща с таланта и вдъхновението на танцьори от САЩ, Англия, Италия, Швеция, Израел, Гърция, Кипър, Русия, Украйна, Беларус, Молдова, Румъния и България, които ще се състезават за отличията в състезанията от програмата на фестивала.

Миналогодишните победители в най-трудната и интересна програма от състезанията – Латино-американски танци за аматьори, Петър Даскалов и Зия Джеймс, отново ще вземат участие в напрегнатата надпревара и в качеството си на шампиони на Англия, родината на тази състезателна танцова дисциплина, и финалисти от най-престижното състезание в света на състезателните бални танци – Открития шампионат на Великобритания – Blackpool ‘ 2016.

Тази година България отново ще бъде представена от най-добрата аматьорска танцова двойка по Латино-американски танци на БПТА – Божидар Елкин и Елена Думанова, миналогодишни финалисти на шампионата, както и от още няколко танцови двойки, които популяризират тези танцови стилове като вид спорт – спортни танци.